Nyhet om Gaularspelet 2014

Nyhet for VikingFestival og Gaularspetet 2014

Til året arragement i 2014 har Gular Kommune valgt å legge feiring for 200 år med Grunnloven i Norge til årets VikingFestival og Gaularspet. Årets spelt vil trolig bli den største markeringa av Grunnlovsjubileet som finner stad i Sunnfjord.

Vi har invitert Espen Selvik fra prosjekt Tusenårstaden Gulatingen som holdet til i Evindvik i Gulen Kommune. Vi kan derfor vente å få oppleve noe av  det samme som markeringen ved spelet i Eivindvik. Espen Selvik er og en markant og mangeårig dirigent i korspsammenheng, som vi kanksje vil få oppleve sider av sammen med hans foredag /fremføring.

Advokat, og professor Jørn Øyrehagen Sunde ved UiB gav oss et underholdende foredrag i november ved dagsseminaret «Gularseminaret 2013 ». Vi inviterte Jørn Øyrehagen Hoel likegodt til VikingFestivalen og GaularSpelet 2014. Vi tror dette vil være underholdene og lærerikt for alle, også de uten særlige interesser for «lover og regler» ,  og for de uten iver for å gå på foredrag.

Unge som voksne vil også få ei oppleving av dei skjeldne. Vi har fått tidligere Sirkusdirektør Kjetil Smørdal til å komme med sitt 2 personer show. Dette er et opplegg som han nå turnere på deltid ved skoler og instutisjoner.

 

Spelet 2014

I år, 2014 har vi fått Torkil Sandsund til å være resigsør. Torkil har tidligare vært involvert i Gaularspelet ved re-designe scena for spelet i 2012 som scenogaf . I mange år har vi hatt skuespiller og regisør Idun Losnegård, som også har spelt i Kinnaspelet, som regisør av Gaularspelet, frem til og med 25 års jubileumet i 2012. Nå gler vi oss til å sjå kva Torkil kan gjøre med Spelet i 2014.

Med oss i 2014, som i førre spelt i  2012, har vi Jeff Pedersen som fekteinstruktør, Magne Rutle som dirigent og komponist og Steinar Skadal som lydteknikker. Til hovedrolla som som Atle Jarl har vi i år fått med oss tidl. Emmy nomirerte skuespiller Nils Sletta.

Atle Jarl har i det siste åra blitt spela av Rolf Losnegård, Rolf Losnegård er også forfatter av spelet i gualarspelet,  Kjærleikssaum.

I følge Wikipedia.org er Nils Sletta (født 3. april 1943 i Telemark) er en norsk skuespiller.

Han hadde sin debut på Riksteateret i 1965. Han har spilt ved Trøndelag Teater og har vært fast ansatt ved Det Norske Teatret siden 1969. Sletta har vært å se i roller som Peer Gynt, Ivar Aasen i «Tusen fjordar, tusen fjell» , Bellest i Vestavind samt tittelrollen i «Barabas». Han ble tildelt Kritikerprisen for rollen som Mattis i «Fuglane» i 1997.

Sletta har også spilt rollen som grisebonden Tor Neshov i Berlinerpoplene på NRK. Han er én av åtte semifinalister, to fra Europa, to fra Asia/Afrika/Midtøsten, to fra Latin-Amerika, to fra engelskspråklige områder – i klassen for «Beste mannlige skuespiller». Han er nominert for denne rollen innen de internasjonale Emmy-prisene blir utdelt ved en gallaforestilling i New York 24. november 2008.                           Kilde: Wikipedia.org.

 

Vikingfestival 2014

Vi arrangere i år som ved forrige spel i 2012 VikingFestival.

Dette er et arrangement som inneholder messe og utstilling med stand, Gudstjeneste på Søndag, salg av mat og drikke og underholdningnm.m. VikingFestivalen danner en ramme rundt spelet både før og etter forestillingene. Vi har i år invitert lag og organisasjoner, og andre som kan tenkes å ha interesse for å ha stands på Vikingfestivalen. Dersom det er nokon som ønsker å delta med stands er det berre å ta kontakt med styret i Gaualspelet.

Vi satser i år på å ha stand med Økologisk is, Tradisjonsmat, Grillmat og forfriskende drikke, så besøkende får mulighet for en smaksoppleving også.

Skriv kommentar.